top of page

Hey, ik ben Laura! Ik ben 26 jaar en in 2021 afgestudeerd als klinisch psychologe aan de Vrije Universiteit Brussel. Tijdens mijn werk bij UPC Duffel heb ik ervaring opgedaan met betrekking tot psychodiagnostiek en psychische klachten zoals depressie, bipolaire stoornis en hechtingsproblemen.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Al van kinds af aan vond ik het fascinerend om menselijk gedrag te observeren. Tijdens het opgroeien, merkte ik het zinvol en interessant te vinden om naar mensen hun verhalen te luisteren en hen trachten te helpen. 

Bij mij kan je terecht met verschillende vragen, zoals stemmingsproblemen, piekeren, rouw en verlies, identiteitsvragen, laag zelfbeeld,… 

Verder wil ik graag een integratieve psychotherapie opleiding volgen om mij zo nog meer te specialiseren in het inzicht verkrijgen en behandelen, en dit vanuit verschillende invalshoeken. Ook een opleiding schematherapie spreekt mij aan. Bij sommige cliënten kan het aangewezen zijn om de invloed van moeilijke ervaringen uit het verleden nader te onderzoeken om zo bepaalde patronen te doorgronden en veranderen.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Elke mens heeft zijn of haar persoonlijk verhaal. Om die reden vind ik het belangrijk, maar ook een uitdaging, om steeds een open blik te houden en vanuit verschillende invalshoeken te kijken.  

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Wat mij onderscheidt van anderen is mijn authentieke en empathische houding. Zo vind ik het belangrijk om een vertrouwensrelatie te ontwikkelen en zo samen met jou aan de slag te gaan. 

Daarnaast ben ik door mijn huidige werkervaring als psychologe in een WZC vertrouwd met uitdagingen die gepaard gaan met het ouder worden, zoals het omgaan met verlies, identiteitsvragen en zingeving. Vanuit een open, empathische en cliëntgerichte houding heb ik aandacht voor het welbevinden en levensvragen bij ouderen.

Opleidingen

  • Master in de Klinische Psychologie (Vrije Universiteit Brussel)

Psycholoog
"Kunst in de brede zin van het woord (o.a. schilderkunst, poëzie, muziek) verbreed mijn horizon en biedt mij rust en ontspanning.."

Hi ik  ben Laura!

bottom of page