top of page

Hey, ik ben Robbe, een 24-jarige klinisch psycholoog. Ik ben een optimistische levensgenieter die zich graag op verschillende sportieve manieren bezighoudt. Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door persoonlijke groei, zowel voor mezelf als voor anderen. Mijn passie ligt in het helpen van mensen en ik geloof sterk in de veerkracht van ieder individu. Samen met mijn cliënten zoek ik naar manieren om obstakels te overwinnen en valkuilen te overbruggen.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Ik ben altijd al geboeid geweest door het denken, voelen en handelen van mensen. Mijn ouders hebben me al op jonge leeftijd de interesse in de menselijke geest bijgebracht. Mijn vader is zelf klinisch psycholoog en mijn moeder werkt binnen human resources. Ieder persoon is uniek waardoor elke psychologische begeleiding een nieuwe uitdaging vormt. Deze uitdaging is iets dat me elke dag gemotiveerd houdt.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Voor mij is elke cliënt en zijn hulpvraag als een unieke puzzel die we samen willen oplossen. Ik combineer mijn kennis over psychologie met de inzichten en ervaringen van de cliënt en met zijn of haar levensverhaal. Vervolgens zoeken we samen naar de beste aanpak. Doordat deze aanpak verschilt van cliënt tot cliënt, leer ik zelf nog iedere dag bij over de menselijke geest. Vaak komen cliënten naar me toe met een gevoel van uitzichtloosheid. Ik zie het echter als een uitdaging om die perceptie om te buigen naar hoop, vertrouwen en persoonlijke groei.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Ik hecht veel waarde aan empathie, oprechtheid, onvoorwaardelijke aanvaarding en ethisch handelen in de therapeutische ruimte. Het is belangrijk dat elke cliënt zich veilig en vertrouwd voelt tijdens onze sessies. Mijn rustige, vriendelijke en persoonlijke benadering onderscheidt mij van anderen. Ik ben ook bezig met mindfulness en binnenkort begin ik dan ook aan een basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Ik integreer graag mindfulness en waardengericht werken in mijn gesprekken met cliënten. Mede dankzij mijn ervaring in crisisgesprekken met suïcidale personen ga ik moeilijke onderwerpen, zoals zelfmoord, niet uit de weg. Het is mijn streven dat cliënten zich, na het doorlopen van het therapeutisch traject, gesterkt voelen om hun huidige uitdagingen het hoofd te bieden en beter zullen omgaan met mogelijke toekomstige uitdagingen.

 

Psycholoog

Opleidingen

  • Master in de psychologie: klinische psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel, afgestudeerd met onderscheiding, juli 2023. 

  • Vanaf augustus 2023 volg ik de basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT Academie)

loader,gif

Hi ik  ben Robbe !

bottom of page