top of page

Hallo, ik ben Sarah (1998°) en ben psychologisch consulent.
Al van kleins af aan kon je mij iedere week terug vinden in de danszaal. Van ballet & jazz tot moderne dans. Ook via bakken & koken kan ik mijn creatief ei kwijt.
Yoga en meditatie helpen mij dan weer te ontspannen.

Ik genoot van een basiscursus animator in het jeugdwerk (@Koning Kevin vzw) waarmee ik verschillende kampjes mee heb begeleid. Van speelplezier voor de allerkleinste tot een rouwkamp i.s.m. Missing You vzw.

Als hulpverlener maar ook als mens kan je mij omschrijven als sociaal, empathisch en zorgzaam.
Kernwaarden die ik graag meeneem naar de praktijk.

PSYCHOLOGISCH WATTEUH??

Als psychologisch consulent begeleid ik cliënten met lichte tot milde psychologische klachten.
Afhankelijk van de hulpvraag starten we een diagnostisch, counselend of coachend traject op.
Wanneer er nood blijkt aan meer gespecialiseerde hulp, verwijs en begeleid ik de client naar de juiste instanties. Zo krijgt u als client steeds de meest passende zorg.

WAT IS DAN HET VERSCHIL MET EEN PSYCHOLOOG? 

Een psychologisch consulent heeft een diploma in de toegepaste psychologie, dewelke een professionele bachelor is. Een psycholoog heeft een master diploma psychologie.
Als psychologisch consulent genoot je van een opleiding die focust op sterke gesprekstechnieken en diagnostische vaardigheden.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Al van kleins af aan merkte ik dat ik graag mensen hielp. Dat ik later in de geestelijke gezondheidszorg  terecht kwam was dan ook geen verassing. Binnen de psychologie interesseerde ik mij vooral in de link tussen lichaam en geest. Hoe lichamelijke problemen een effect kunnen hebben op je psyche, maar ook hoe bepaalde gedachtes en gevoelens verschillende lichamelijke sensaties teweeg kunnen brengen. Denk hierbij maar aan thema’s zoals stress, burn-out, chronische pijn, chronische vermoeidheid,… .

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

De grote variatie! Dit is een uitdaging maar maakt het allemaal ook heel interessant.
Er bestaat een grote verscheidenheid aan klachten waarvoor cliënten hulp zoeken. (Dit kon ik reeds ervaren in een eerdere werkervaring binnen een crisisafdeling van de algemene psychiatrie.)
Ook binnen één zelfde thema zijn er individuele verschillen. Ieder mens is uniek wat maakt dat ieder gesprek en ieder traject ook uniek is. Iets wat ik zelf trouwens ook heel belangrijk vind binnen mijn begeleiding. Volledig jezelf kunnen zijn, los van alle stereotypen en maatschappelijke verwachtingen.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Als psychologisch consulent zijnde kreeg ik een stevig wetenschappelijk kader mee over de menselijke psychologie. Evidence based werken vind ik dan ook zeer belangrijk. Toch blijf je als client vooral én op de eerste plaats ‘mens’. Hoe het voelde aan de andere kant van de hulpverlening heb ik zelf reeds mogen ondervinden. Een leerervaring die niet aan te leren valt via academische weg, en die mij samen met een sterke theoretische basis een extra deskundigheid bied.
Ik geloof eens te meer dat waar jij ook mee zit, we dit samen kunnen aanpakken!

 

Opleidingen

  • Toegepaste psychologie @ Thomas More Antwerpen
    Afgestudeerd met onderscheiding binnen de klinische psychologie

  • Bijkomende cursus seksuologische hulpverlening @ NHA : lopende

IMG_4414_edited.jpg

Hi ik  ben Sarah !

bottom of page