top of page

IMG_4416_edited.jpg
loader,gif

Hi ik  ben Ejaz !

 Ik ben Ejaz Younas, 33 jaar oud, klinisch fysiotherapeut/kinesist. Ik heb een doctoraat in de fysiotherapie (DPT) behaald aan de King Edward Medical University Lahore, Pakistan en een Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit  Antwerpen. Mijn beroep is mijn passie en ik ben dankbaar dat ik mijn patiënten kan helpen bij het bereiken van hun normale niveau van fysieke activiteit na lichamelijke aandoeningen.

Mijn taak is het uitvoeren van lichamelijk onderzoek, beoordeling, diagnose en behandelplan. De patiënten komen vooral bij mij met sportblessures, orthopedische, neurologische en ademhalingsproblemen.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Tijdens mijn middelbare schoolopleiding vond ik de menselijke biomechanica erg interessant en besloot ik me te specialiseren in fysiotherapie. Kinesist is verantwoordelijk voor het bevorderen, behouden of herstellen van de gezondheid door middel van lichamelijk onderzoek, diagnose, management, prognose, patiënteneducatie, fysieke interventie, revalidatie , ziektepreventie en gezondheidsbevordering.

Fysiotherapie is een brede term en is toepasbaar in diverse specialismen: bewegingsapparaat, orthopedie, cardiopulmonaal, neurologie, endocrinologie, sportgeneeskunde, geriatrie, kindergeneeskunde, vrouwengezondheid en wondzorg.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Bij fysiotherapie is het altijd een uitdaging om de exacte oorzaak van lichamelijke aandoeningen te evalueren en te beoordelen. Fysiotherapie is niet alleen een fysieke behandeling, maar het is altijd een uitdaging om rekening te houden met de psychologische, medische, sociale en fysiologische aspecten van onze patiënten. Bij fysiotherapie is het opstellen van een patiëntspecifiek behandelplan van groot belang.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Voor mij is fysiotherapie niet alleen een fysieke behandeling, maar het is een holistische benadering Ldie rekening houdt met een groot aantal aspecten: levensstijl, voeding, stress en een groot aantal andere factoren waarvan wordt aangenomen dat ze bijdragen aan de ernst en de duur van een blessure of fysieke aandoening. . Het kiezen van een holistische benadering biedt meer dan alleen een oefenprogramma.

Opleidingen

  • Masters in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (interne aandoeningen) aan de Universiteit Antwerpen, België (2018-2021)

  • Doctor of physiotherapy (DPT) aan de King Edward Medical University Lahore, Pakistan (5-jarige opleiding)

bottom of page