top of page

IMG_4416_edited.jpg
loader,gif

Hi ik  ben Ejaz !

Ik ben Ejaz Younas, klinisch fysiotherapeut/kinesist/revalidatiespecialist.

Mijn beroep is mijn passie en ik doe mijn werk met discipline en volledige toewijding. Als fysiotherapieprofessional ben ik zeer dankbaar dat ik mijn patiënten kan helpen hun normale niveau van fysieke activiteit te bereiken bij hun lichamelijke ziekten en hen te helpen hun hersteldoelen te bereiken tijdens fysieke problemen/stoornissen.

Ik doe fysiotherapiebehandeling van patiënten met aandoeningen van het bewegingsapparaat (botten, spieren, ligamenten, pezen en gewrichten), neurologische (beroerte, parkinson, zenuwgerelateerde aandoeningen), cardiovasculaire (hart- en vaataandoeningen), metabolische (kanker en diabetes) en ademhalingsstoornissen (longen en ademhalingsstoornissen).

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Tijdens mijn middelbare schoolopleiding was ik altijd nieuwsgierig en leergierig over menselijke lichamelijke aandoeningen. Daarom had ik een grote interesse in de menselijke anatomie en biomechanica.

Om diepgaande kennis te hebben van menselijke lichamelijke aandoeningen en de behandeling ervan, heb ik mij gespecialiseerd in DPT (Doctor in de fysiotherapie).

Ik heb Masters in Revalidatiewetenschappen en Fysiotherapie (interne aandoeningen) gevolgd om de fysieke revalidatie van interne aandoeningen zoals kanker, diabetes, longen, hart, bloedvaten, lever, oedeem, nier- en ademhalingsproblemen.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Bij fysiotherapie is het altijd een uitdaging om de exacte oorzaak van lichamelijke aandoeningen te evalueren en te beoordelen. Fysiotherapie is niet alleen een fysieke behandeling, maar het is altijd een uitdaging om rekening te houden met de psychologische, medische, sociale en fysiologische aspecten van onze patiënten. Bij fysiotherapie is het opstellen van een patiëntspecifiek behandelplan van groot belang.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Als fysiotherapieprofessional ontdekte ik dat fysiotherapie niet alleen een fysieke behandeling is, maar een holistische benadering. Daarom houd ik altijd rekening met verschillende aspecten van elke aandoening, waaronder levensstijl, voeding, stress en tal van andere factoren waarvan wordt aangenomen dat ze bijdragen aan de ernst en de duur van een blessure of lichamelijke aandoening. Een patiëntgerichte holistische benadering biedt meer dan alleen een oefenprogramma.

Opleidingen

  • Masters in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (interne aandoeningen) aan de Universiteit Antwerpen, België (2018-2021)

  • Doctor of physiotherapy (DPT) aan de King Edward Medical University Lahore, Pakistan (5-jarige opleiding)

bottom of page