top of page

Het welzijn van mensen en anderen helpen heeft me altijd geboeid. Van zodra het kon, zette ik mij in voor jeugdwerk. Daarnaast ging ik ook verschillende keren vrijwilligerswerk doen in Afrika en Rusland. Mijn steentje bijdragen gaf me veel voldoening. De keuze om psychologie te gaan studeren was een logische stap. Een job die ik nog elke dag met veel passie uitoefen.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Getuige zijn van de stappen die een persoon neemt in zijn of haar persoonlijk ontwikkelingsproces, geeft mij enorm veel voldoening. Vandaar dat ik nooit getwijfeld heb aan de opleiding klinische psychologie.

In de praktijk zal ik me richten op een breed spectrum aan thema’s en problematieken, waaronder stress (acuut en chronisch), burn-out, piekeren, stemmingsproblemen, angsten, laag zelfbeeld, perfectionisme, faalangst, verslaving, twijfels in je leven, verwerken van bepaalde gebeurtenissen in je leven, chronische migraine, … of wanneer je gewoon nood hebt aan een gesprek. In de toekomst zal ik me verder specialiseren in trauma.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Geen enkele persoon en geen enkele vraag is hetzelfde. Enerzijds is het interessant om elk gesprek aan de vraag en verwachtingen van de cliënt aan te passen. Anderzijds zijn de gesprekken ook een samenwerking tussen de psycholoog en cliënt en weet je nooit op voorhand welke weg het zal uitgaan. Het is deze dynamiek die het elke keer ontzettend uitdagend blijft maken.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

De stap nemen om naar een psycholoog te gaan is voor sommige mensen een grote stap. Deze beslissing wil ik dan ook aanmoedigen en de drempel zo laag mogelijk houden. Met mijn portie empathie, spontaniteit en open houding ben ik er van overtuigd dat ik dit kan creëren. Ik blijf graag zoeken naar interventies die aansluiten bij wat jij nodig hebt. ‘Je kan de golven niet stoppen, maar je kan wel leren surfen’. Ik leer je dan ook graag surfen!

 

Opleidingen

  • Bachelor in de Toegepaste Psychologie

  • Master in de Klinische Psychologie

  • Acceptance and commitment therapy

  • Stresscoaching

Psycholoog

Hi ik  ben Kathy!

​"Reizen en muziek zijn mijn grootste passies. Voor mij de ideale remedie om tot rust te komen."
bottom of page