top of page

Psycholoog
loader,gif

Hi ik  ben Caro !

Ik ben Caro, klinisch psycholoog voor (jong)volwassenen. In het verleden deed ik in het studentengezondheidscentrum van KU Leuven ervaring op met het begeleiden van (jong)volwassenen bij een brede waaier van zorgen. Hierbij kan je denken aan onder andere (faal)angst, depressieve gevoelens, zelfmoordgedachten, hechtingsmoeilijkheden, moeilijkheden met emotie-regulatie,…Tijdens de begeleiding vind ik het enorm belangrijk om afgestemd op wie jij bent als persoon, jouw noden en verwachtingen de begeleiding vorm te geven.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Al van jongs af aan ben ik enorm geboeid door de menselijke psyche. Tijdens mijn opleidingen zowel aan Thomas More (Toegepaste psychologie) als aan KU Leuven (Klinische psychologie), groeide deze interesse steeds meer en meer en had ik de kans om me hier meer in te verdiepen. Nog steeds ben ik enorm gefacineerd door wat maakt dat iemand zich op een bepaalde manier gedraagt, zich op een bepaalde manier voelt en hoe veranderingen in gedrag ook een invloed kunnen hebben op gedachten en gevoelens. Tijdens een begeleiding zullen we hier dan ook samen op inzetten.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Het uitdagende en tegelijkertijd fascinerende aan deze job is voor mij de variabiliteit waarmee we in aanraking mogen komen. Geen enkel mens is hetzelfde, dus ook geen enkele begeleiding is hetzelfde. Steeds opnieuw opzoek gaan naar wat jij op dit moment nodig hebt, op basis van jouw specifieke zorgen, maar ook jouw waarden, talenten, omgeving,… geeft me enorm veel energie.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Ik vind het enorm belangrijk om van mens tot mens in gesprek te gaan met jou als expert van jouw eigen leven. Tijdens begeleidingen probeer ik, naast jouw zorgen, ook aandacht te hebben voor wat jij belangrijk vindt in het leven, wie jij bent naast jouw zorgen en moeilijkheden, waar jij vroeger of nu energie uit haalt,.. Dit aangezien ik er sterk in geloof dat deze zaken ons in een latere fase van de begeleiding kunnen helpen om ‘out of the box’ te denken.

Opleidingen

  • Bachelor in de toegepaste psychologie, afstudeerrichting: Arbeids – en Organisatiepsychologie (Thomas More, Antwerpen)

  • Master in de Klinische Psychologie, afstudeerrichting: Klinische psychologie volwassenen en ouderen (Katholieke Universiteit Leuven)

bottom of page