top of page

Hallo allemaal! Mijn naam is Catho en ik ben logopediste. Ik kan mezelf omschrijven als een optimistisch, sociaal, empatisch en enthousiast persoon.  Tot vorig jaar was ik gedreven leidster in een jeugdbeweging. Nu verleg ik mijn focus naar het helpen van kinderen in Groepspraktijk Taboe! Naast mijn job als logopediste besteed ik mijn tijd het liefst met mijn vrienden en familie en ben ik regelmatig terug te vinden op het volleybalveld en op de jeugdbeweging waar ik tot vorig jaar leidster was. Ik word nergens gelukkiger van dan van anderen gelukkig te zien (tenzij misschien van een zak chips). Met het nodige geduld en gedrevenheid probeer ik samen met de cliënt ons doel te bereiken. Ik hou ervan een glimlach op het gezicht van kinderen te toveren.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Ik wist al van jongs af aan dat ik een sociaal beroep wilde uitoefenen. Ik haal immers enorm veel voldoening uit sociaal contact en hou ervan om anderen gelukkig te zien. Vanuit mijn stages bleek bovendien dat ik het fijn vind om zowel volwassenen als kinderen te begeleiden. Ieder individu verdient de best passende hulp en ik help hen daar graag bij. Cliëntgericht werken is in mijn ogen dan ook één van de belangrijkste uitgangspunten in een logopedische behandeling. Iedereen is uniek en behaalt zijn of haar doelen op eigen tempo.

WAT VIND JE UITDAGEND AAN DEZE JOB? 

Wat mij enorm belangrijk lijkt in een logopedische behandeling is de motivatie en de goesting om door te zetten. Ik ga met plezier de uitdaging aan om mijn therapiesessies voor iedereen leuk te maken om zo de wilskracht te versterken. Niet alleen de therapeut en de cliënt moeten gemotiveerd zijn, ook de omgeving dient een positieve ingesteldheid te hebben. De cliënt bekijken vanuit verschillende invalshoeken is essentieel om zo cliëntgericht mogelijk te kunnen werken. Daarom is een goed contact met ouders, leerkrachten, multidisciplinair team,... eveneens van groot belang.

WAT ONDERSCHEID JOU VAN ANDEREN? 

Ik hecht veel waarde aan een positieve mindset. Ook in het kader van logopedische therapie is dit een belangrijke fundering. Ik zal er dan ook alles aan doen om mijn cliënten gemotiveerd te houden en op een fijne manier samen hard te werken.

20230908_115858000_iOS (1).jpg

Hi ik  ben Catho !

Opleidingen

  • Bachelor logopedie en audiologie

bottom of page