top of page

Wat  is  een  open ouderavond ?

Iedere eerste maandag van de maand is er een open ouderavond!

 

De bedoeling van deze avond is om samen met andere ouders en stottertherapeut Fien verschillende thema's te bespreken. De onderwerpen die aan bod komen, hebben mogelijks een grote invloed hebben op het stotteren van jouw kind. Fien geeft over elk onderwerp eerst wat achtergrond informatie. Samen met andere ouders delen jullie ervaringsverhalen, maken we korte opdrachten en leren we vooral veel bij van elkaar.

 

De sessies zijn in groep. Centraal staan openheid, vertrouwen en gezelligheid. Fien zorgt voor een drankje met bijhorend knabbeltje.

Wie  is  er  welkom ?

Alle ouders van kinderen die stotteren. Weet je ondertussen al heel veel over stotteren? Of heb je er totaal nog niet zoveel kennis over? Iedereen is welkom! Ik garandeer jou dat je elke sessie wel iets mee naar huis zal nemen.

 

Je mag zowel als ouderpaar komen, als individueel!

Wat  wordt  er  besproken ?

Iedere open ouder-avond gaat over één centraal thema. Elke open-ouderavond bespreken we dus een ander thema.

 

We beginnen de eerste open-ouder avond op 6 september met “de druppel die de emmer doet overlopen”. We bespreken verschillende factoren die een invloed hebben op het stotteren. Samen met de andere ouders gaan we op zoek naar verschillen en gelijkenissen tussen de emmers van jullie kinderen. Ieder kind is uniek, dus ieder kind heeft zijn eigen emmertje. Dankzij de emmer krijgen jullie meer inzicht in het stotteren van jullie kind.

Wat  is  het  kostenplaatje ?

Ouderbegeleiding wordt ook vergoed door de verzekering. Voor een open-ouderavond betaal je dus het gebruikelijke uurtarief. Je krijgt hiervoor ook terugbetaling van jouw mutualiteit!

Inschrijving open ouderavond

 • Open-ouderavond
  Open-ouderavond
  ma 06 dec
  Antwerpen
  06 dec 2021, 20:00 – 21:00
  Antwerpen, Geuzenstraat 20, 2000 Antwerpen, België
  Vanavond bekijken we de invloed van jouw kind zijn temperament op het stotteren. Is jouw kind perfectionistisch? Vindt hij het moeilijk om foutjes te maken? Wordt hij snel boos? Is jouw kind gevoelig? Kan hij lang verdrietig blijven? Hierover hebben we het vanavond!
 • Open-ouderavond
  Open-ouderavond
  ma 01 nov
  Antwerpen
  01 nov 2021, 20:00
  Antwerpen, Geuzenstraat 20, 2000 Antwerpen, België
  Wat doen we best met een reactie van broer op het stotteren? Wat zeggen we best tegen zus over het stotteren? Vandaag nemen we de invloed van Brussen onder de loep.
Inschrijving
bottom of page