Taboe logo wit transp.png
stottertherapie •  logopedie •  kinderkinesitherapie

het taboe

 [ta'bu] - znw - taboe|s (meerv.)

Iets waarvan veel mensen vinden dat het niet mag, of waarover je niet mag praten.

In de kijker

Logopedie, Stottertherapie, Kinderkinesitherapie
Open-ouderavond

iedere eerste maandag van de maand

Samen met andere ouders en stottertherapeut Fien worden verschillende thema's, die mogelijks een invloed hebben op het stotteren van jouw kind, besproken. Eerst wordt door Fien wat achtergrond informatie gegeven, daarna delen jullie samen met andere ouders ervaringsverhalen, maken we korte opdrachten en leren we vooral veel bij van elkaar.

kinderkinesitherapie

nieuw bij Taboe

Nu kan je ook voor kinderkinesitherapie terecht bij Taboe! 

Marilyn is onze kinderkinesist en specialiseert zich momenteel verder in psychomotoriek. Je kan bij ons terecht voor schrijfmotoriek, grove motoriek, fijne motoriek en visuele perceptie.

Kinderkinesitherapie

Uniek 

Bij Taboe geloven we in een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn. Ieder individu is uniek op zijn eigen manier. We vertrekken vanuit de sterktes en capaciteiten van de persoon. Taboes zijn vandaag de dag nog lang de wereld niet uit. Dit vinden wij bijzonder jammer. Graag doorbreken wij samen met jou de bestaande taboes. Hulp zoeken is geen taboe, wij zijn er om jouw leven net dat tikkeltje makkelijker te maken.

Thuiskomen

Wat Taboe typeert is dat elke cliënt bijzonder is. Als cliënt kom je terecht in een gezellige praktijk met een huiselijke vibe. Samen kijken we waar je naartoe wil, wat je daarvoor nodig hebt en hoe we daar samen kunnen geraken. Taboe is een plek waar je 100% jezelf kan zijn, een plaats waar je kan groeien en ontwikkelen. Wij focussen op jouw sterktes en begeleiden jou in het worden van de beste versie van jezelf. 

Kinderkinesitherapie
TABOE-002.jpg
TABOE-021.jpg
Taboe Team

Ons  team

Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom bij Taboe, er worden verschillende stoornissen behandeld. In Taboe werken Fien, Emma, Jana, Alice en Mirte, vijf logopedisten. Elk hebben we onze eigen specialisatie, we behandelen volledig uit expertise. Wat we gemeen hebben met elkaar, is dat we onze job met ongelofelijk veel passie uitvoeren.

Verder is er ook Marilyn, onze kinderkinesist. Bij haar kan je terecht voor schrijfmotoriek, grove en fijne motoriek en visuele perceptie.

Meer  dan  therapie

Wat Taboe onderscheidt van andere groepspraktijken is dat het bij Taboe verder gaat dan de typische één-op-één-begeleiding. Samen met jou gaan we kijken waar jouw kind of jijzelf nood aan hebt in het dagelijkse leven. Ons team gelooft sterk in samenbrengen, in het verbinden van personen. Groepstherapie is volgens ons ontzettend waardevol voor elke stoornis. Naast groepstherapieën, zijn ook workshops, lezingen, ouderbegeleiding en zomerkampen deel van onze behandeling. We betrekken ook de gehele omgeving (ouders, brussen, grootouders, school, crèche,…), want samen staan we zoveel sterker.

REVIEW

Taboe om 5  redenen"

"5 redenen waarom ik taboe aanraad aan iedereen die een logopediste zoekt voor hun kind.

1. Methode
Veel spelletjes, je kind leert zonder dat het helemaal door heeft dat het aan het oefenen is omdat het iets fout doet. Vind ik heel goed voor het zelfbeeld van mijn kind.

2. Team
Jong team, gedreven om een goeie praktijk uit bouwen. Die motivatie herken je in veel kleine details.

3. Communicatie
Reminders aan je afspraak via sms. Al een paar keer van pas gekomen. Duidelijke uitleg over de uitdaging voor je kind en het af te leggen traject.

4. Betrokkenheid ouders
Als ouder kun je meevolgen. Vaak heel leerrijk om te zien hoe je een kind iets kan aanleren zonder druk te zetten of streng te moeten zijn.

5. Locatie
Frisse inrichting en aangename praktijkruimtes."
Louis Ingelaere

Trust  your  Ssstruggle

Samen met Charlotte Roggeman heb ik het platform TrustYourSsstruggle. Via dit platform willen we stotteren meer bespreekbaar maken en het taboe rond stotteren doorbreken. Want ook al lijkt het soms zo, je bent als persoon die stottert nooit alleen!

 

We zetten sterk in op verbinden met lotgenoten, zo hebben we onze TrustYourSsstruggle Talks en een besloten community groep. Verder hebben we podcasts met stotterexperts en stotterprofessionals, allen te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en YouTube.

Meer te weten komen over ons?

Instagram

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Volg ons!