top of page
AANBOD > LOGOPEDIE > TAALSTOORNISSEN

Taalstoornissen

PRIMAIRE TAALONTWIKKELINGSSTOORNIS

De taalontwikkeling verloopt volgens een bepaald patroon (de verschillende stadia van de taalontwikkeling). Bij een aantal kinderen kent deze ontwikkeling een vertraagd of afwijkend verloop. Logopedisten spreken dan over een dysfatische ontwikkeling of een primaire taalontwikkelingsstoornis.

 

De stoornis treft zowel de ontwikkeling van de taalvorm (verbuigingen en vervoegingen en de zinsbouw), de taalinhoud (woordenschat) als het taalgebruik. Soms vertoont het kind ook kenmerken van hyperkinetisch gedrag en stoornissen in de aandacht en de concentratie.

 

SECUNDAIRE TAALONTWIKKELINGSSTOORNIS

Als de taal zich niet normaal ontwikkelt ten gevolge een verstandelijke handicap, een gehoorstoornis of een psychische stoornis, dan spreken we van een secundaire taalontwikkelingsstoornis.

Bron: vvl.be

taal
taal

Taalmaatjes

WAT IS TAALMAATJES?

Taalmaatjes is een oudercursus voor ouders van jonge kinderen met taalproblemen/-moeilijkheden. In de cursus word je uitgenodigd om als “maatje” in alledaagse thuissituaties een rijker en bewuster taalaanbod te bieden.

 

Je krijgt concrete tips en adviezen om de taal op maat van jouw kind uit te breiden. Leer wat je van je kind kan verwachten en hoe je hem/haar zo goed mogelijk kan ondersteunen.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Volgende sessies zijn op 7 en 21 maart van 18u30 – 20u in Taboe groepspraktijk.

Prijs voor het bijwonen van beide sessies is €70.

Voor meer informatie of inschrijven, neem contact op met Jana.

taal
bottom of page