top of page
DISCIPLINES > KINESITHERAPIE > MANUELE THERAPIE

Manuele therapie

Bij manuele of oefentherapie maken we gebruik van oefeningen om je optimaal te laten bewegen. Met oefeningen proberen we de bewegelijkheid van de verschillende gewrichten, kracht van bepaalde spieren en functionaliteit binnen een (eventuele) klacht te verbeteren. Zo kan je toch op een correcte en aangename manier functioneren binnen je bepaalde klacht. 

ONZE WERKING

Vaak komen problemen van het bewegingsapparaat voor doordat de belasting niet in evenwicht is met de belastbaarheid. Door dit onevenwicht is het lichaam niet klaar om bepaalde bewegingen, houdingen of activiteiten/ sport voor een bepaalde tijd uit te voeren. Denk bijvoorbeeld: vaker gaan sporten, met een verhuis veel moeten heffen en sleuren dan dat je gewoon bent, etc.

Samen gaan we op zoek naar waar het onevenwicht bij jou veroorzaakt wordt, zodat je de beweging die klachten uitlokt kan optimaliseren en dat de capaciteit van het lichaam wordt vergroot waardoor je sterker wordt! 

IMG_4195.JPG
IMG_4117.JPG

Dry  needling

Dry needling is een behandelmethode binnen de kinesitherapie die wordt ingezet bij pijnlijke of gespannen spieren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een dunne naald waarmee verhardingen in de spieren snel en doeltreffend worden aangepakt. Zo kunnen jouw spieren terug langdurig ontspannen. 

De triggerpoints worden steeds op basis van een grondig onderzoek geïdentificeerd. 

HOE KUNNEN TRIGGERPOINTS ONTSTAAN?

Triggerpoints of spierknopen zijn pijnlijke verhardingen in de spieren die niet meer ontspannen en kunnen spanning, krachtsverlies, bewegingsbeperking en pijnklachten veroorzaken. 

Dit kan eventueel door: 

  • Trauma 

  • Houdingsafwijkingen 

  • Overbelasting 

  • Langdurige afwezigheid van beweging 

  • Spierdominantie 

  • Bewegingsbeperking in een ander gewricht 

  • Psychologische factoren zoals stress en depressie

  • Slaaptekort 

IS DRY NEEDLING HETZELFDE ALS ACCUPUNCTUUR?

Dry needling en accupunctuur zijn twee verschillende behandelingen. Beide maken wel gebruik van dezelfde dunne naalden, maar dat is de enige overeenkomst. 

Dry needling werkt op basis van triggerpoints, terwijl accupunctuur gebruik maakt van de energiebanen binnen het lichaam. 

dry needling
bottom of page