top of page

Hoi! Ik ben Julie, een enthousiaste en gepassioneerde stottertherapeute. Ik verdiepte me de laatste jaren meer in het stotteren en het bleek volledig mijn ding te zijn!

 

Waarom deze specialisatie? 

Toen ik nog logopedie studeerde, voelde ik al dat mijn interessegebied binnen de vloeiendheid(stoornissen) lag. Ik besloot eerst wat jaren als een algemene logopedist te werken en pas nadien de sprong te wagen om het postgraduaat tot stottertherapeut te volgen. Hier heb ik geen moment spijt van gehad! Het was een heerlijk avontuur waarbij er verschillende kansen op mijn pad kwamen. Mijn liefde voor stotteren groeide elke dag nog meer. Ik besloot er mijn hoofdberoep van te maken.

Wat vind jij uitdagend aan deze job?

Elk kind is anders, elk kind verdient het perfecte maatwerk. Dit vraagt veel denkwerk voor elke therapeut. Denkwerk dat we graag verrichten om zo goed mogelijk met de cliënt om te kunnen gaan en hen zo goed mogelijk te helpen doorheen het therapieproces. Zo worden we geregeld uitgedaagd om terug in onze boeken te kruipen of een overlegmoment met andere (stotter)therapeuten te houden. 

Daarnaast geeft de adrenaline die je kan voelen in therapie me enorm veel energie. Laat die workshops, ouderbegeleidingen, groepstherapieën, kampjes, ... maar komen! 

 
Wat onderscheidt jou van anderen?

Zoals hierboven beschreven is stotteren mijn passie geworden. Ik blijf nieuwsgierig en leergierig naar nieuwe methodes en therapievormen en heb de 'goesting' om me steeds bij te scholen. Klinkt het niet als een droom als je je job écht graag doet? Wel, het kan!

IMG_4434.JPG

Hi ik  ben Julie!

Opleidingen:

  • Logopedie en Audiologie - afstudeerrichting logopedie

  • Werktraject leerkracht lager onderwijs 

  • Postgraduaat ECSF (European Clinical Specialisation for Fluency disorders) 

  • Workshops:

  • Restart-DCM 

  • Extra stage in het Michael Palin Centre for stammering in Londen

bottom of page