top of page
Citrus Fruits

Diëtiek voor kinderen 
 

ONZE WERKING

Tijdens een eerste gesprek leren we elkaar beter kennen. Eerst leg ik jou mijn werking uit, vervolgens is er ruimte om jouw verhaal te doen.

Omdat ik het belangrijk vind een duidelijk beeld te krijgen van de situatie zal jouw kind al dan niet aanwezig zijn tijdens dit gesprek.

 

Vanaf de tweede consultatie begint het echte werk. Ik werk individueel en probeer ik rekening te houden met de noden van jouw kind en jou als ouder. Bij mij staat maatwerk centraal, ik pas mijn consultaties aan naar het niveau van jouw kind. Door creatief en visueel te werken neem ik jouw kind mee in de wondere wereld van voeding.

 

Na elke consultatie geef ik een ‘opdracht’ mee waar jullie thuis samen mee aan de slag kunnen gaan. Want hoe meer je bezig bent met de begeleiding hoe beter het resultaat.

ONZE SPECIALISATIE 

SELECTIEVE ETERS EN MEER

Alle kinderen doorstaan een neofobische fase waarbij nieuwe voedingsmiddelen geweigerd worden, maar wanneer jouw kind alles blijft weigeren kan er een andere oorzaak aan de basis liggen. Ik ga samen met jou en je kind op zoek naar deze oorzaak.

 

Ik werk volgens het principe van ‘de gedeeltelijke verantwoordelijkheid’: jij als ouder bepaalt waar, wat en wanneer er gegeten wordt. Jouw kind bepaalt of en hoeveel. Stap voor stap proberen we het voedingspatroon van jouw kind uit te breiden.

 

Bij mij kan je ook terecht voor dieetadvies bij:

Eetproblematiek bij autismespectrumstoornissen en ADHD • Eetstoornissen • ARFID • Groeiachterstand • Gewichtsproblemen

Terugbetaling

Aangezien ik als diëtiste erkend ben door het RIZIV zijn consultaties bij mij gedeeltelijk terugbetaald. De terugbetaling is bij iedere mutualiteit anders, kijk dit dus zeker even na!

ONZE DIËTISTE

IMG_4063.JPG
bottom of page