top of page

Ik ben Lisa, Aangenaam! Ik hou er van om kinderen, jongeren en ouders te begeleiden en te ondersteunen in hun persoonlijke groei. Afhankelijk van de leeftijd en vraag van het kind of de jongere worden ouders betrokken in de therapie.

 

Als psycholoog beweeg ik graag mee met mijn cliënt zonder te trekken en te duwen, maar door te motiveren, te erkennen en te verbinden. Ik ben zelf stressbesteding en hou van initiatief en verantwoordelijkheid. Ik ben praktisch ingesteld. Ik vind het belangrijk om een brede kijk te houden op de casussen en steeds te blijven bijleren.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Het klinkt misschien cliché voor een psycholoog, maar ik ben altijd al erg geboeid geweest door het menselijk brein en het gedrag dat hier uit voort komt. Thuis telt mijn boekenkast hierover ook heel wat boeken.

 

Bovendien zet ik graag mijn expertise in om kinderen en jongeren te leren omgaan met tegenslag en veerkrachtiger te worden. Samen met ouders, als team, gaan we opzoek naar de handvaten die zij en hun kind nodig hebben om het groeien en functioneren te bevorderen.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Elke kind en jongere is uniek, en heeft zijn eigen talenten, behoeften en zorgen. Een traject dient telkens afgestemd te worden op de persoon in kwestie en de weg naar de doelen die hij/zij wilt bereiken.

 

Bovendien biedt verdriet opportuniteiten. Tijdens een periode van verdriet maken we een proces door dat verandering teweegbrengt. Deze emotie zet ons aan het denken, het evalueert de huidige stand van zaken en geeft ons de kans tot verwerking. We maken het allemaal wel eens mee. Op deze momenten is het fijn, om als psycholoog, naast je cliënt te gaan staan, om samen te kunnen uitzoeken welke weg bewandeld kan worden. Ik vind het enorm waardevol om ouders hierbij te steunen en kinderen te zien groeien.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Het leven kan een rush zijn. Het geeft ons het gevoel geleefd te worden. In de sessie creëer ik een rustige en ontspannen sfeer. Dat jij je écht geholpen voelt, is voor mij erg belangrijk. Mijn empathie is ook 100% aanwezig tijdens de sessies, zodat ik jou echt kan begrijpen en jij je begrepen voelt.

 

Bovendien is het ook belangrijk dat er een klik is tussen jou en mij. Op deze manier kunnen we samen een team vormen en kunnen we een veilige sfeer creëren waarin we kunnen werken aan jouw hulpvraag, op jouw tempo.

 

Opleidingen

  • Toegepaste psychologie, Thomas More Antwerpen

  • Master Klinisch psycholoog, UGent  

  • Supervisie bij gedragstherapeuten

Kinderpsycholoog

Hi ik  ben Lisa!

“Een glitterpot is zoals het
menselijk brein. De glitters in deze pot staan symbool voor de momenten waarop ons hoofd heel erg vol zit, alle gedachten, gevoelens en zorgen overweldigen ons. Net zoals jou, kan ook mijn hoofd erg vol zitten” 
bottom of page