top of page
20230908_115856000_iOS.jpg

Hi ik  ben Zoë!

Ik ben een enthousiaste, leergierige erkend diëtiste en diabeteseducator. Vanuit mijn interesse in koken, gezonde voeding en beweging ben ik de bachelor voedings- en dieetkunde gaan studeren. Buiten het werk kan je mij al experimenterend terugvinden in de keuken, in de crossfit of bij mijn paard.

Het vragen van hulp kan soms wel spannend aanvoelen. Net daarom is het van groot belang voor me om een veilige omgeving te bieden waarin je je goed voelt. 

Waarom deze specialisatie?

Naast mijn passie voor voeding en beweging help ik graag mensen. Geen betere manier dan deze zaken te combineren in mijn job al diëtiste om mensen bij te staan in hun zoektocht naar een gebalanceerd leven. Mijn focus ligt op een gezonde levensstijl waarbij je je goed in je vel voelt en kan genieten van lekker eten. Wetende dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is wil ik mensen hier net in ondersteunen. Tijdens onze gesprekken gaan we samen op zoek naar welke gewoontes we kunnen toevoegen om jou te helpen richting een gezonde levensstijl en een gebalanceerd voedingspatroon. De focus hierbij ligt aan waar jij nood aan hebt en wat past binnen jouw eigen levensstijl.

Na het afronden van mijn bachelor behaalde ik nog het postgraduaat diabeteseducator en nefrologische diëtetiek. Deze ben ik gaan bijvolgen vanwege een specifieke interesse in deze thema’s.

Wat vind jij uitdagend aan deze job ?

Één van de moeilijke aspecten zijn de verschillende stigmatiserende ideeën die mensen soms nog koppelen aan het woord diëtiste of dieet:

  • Dat de focus ligt op het aantal kilo’s dat je kwijtgeraakt in tegenstelling met hoe je je in vel of kleding voelt

  • Dat je te algemene en strikte voedingsschema’s moet naleven die niet passen binnen je levensstijl. Dit in tegenstelling tot kleine aanpassingen aan je voedingspatroon die passen binnen je levensstijl.

  • Dat je veel zaken zal moeten weglaten om een gezonde levensstijl te hebben. In plaats van net nieuwe gewoontes te gaan toevoegen zonder iets weg te laten.

Een bijkomende uitdaging zijn de vele dieettrends of foute informatie die rondgaan in de maatschappij en op sociale media. Hierdoor is het voor velen moeilijk om door het bos de bomen nog te zien.

Wat onderscheid jou van anderen? 

Mijn doel is om zo persoonlijk mogelijk te werken en me steeds aan te passen aan de persoon die ik voor me heb. Ik hou niet graag vast aan algemene adviezen want elk individu is anders en verdiend advies en begeleiding op maat. De kennis die ik heb meegenomen uit mijn opleidingen pas ik toe op jouw persoonlijke leven.

Opleidingen?

  • Bachelor: voedings- en dieetkunde

  • Postgraduaat: diabeteseducator

  • Postgraduaat: nefrologische diëtetiek

bottom of page