Ons  team

Fien  Maes

LOGOPEDISTE EN STOTTERTHERAPEUTE

Emma Vandeperre 

LOGOPEDISTE

Jana De Ceulaer

LOGOPEDISTE

Alice Krug

LOGOPEDISTE

Marilyn Iserief

KINDERKINESISTE

Mirte Dickmans

LOGOPEDISTE

 

Hi ik  ben Fien !

Ik ben logopedist, stottertherapeut en coördinator van Taboe. Stotteren is mijn grote passie. Ik behandel zowel kinderen als volwassenen. Samen met jou ga ik op zoek naar een manier om jouw doel te bereiken. 

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Ik koos voor de specialisatie stotteren omdat ik echt een verschil wil maken. Personen die stotteren helpen in hun leven, hen ondersteunen in het worden van de beste versie van zichzelf, is waar het voor mij om draait. 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Het leven is te kort om het door te brengen als een strijd met jezelf. De weg naar acceptatie is geen recht pad, het is er eentje met ongezien veel obstakels en bochten. Net dit vind ik zo uitdagend aan mijn job. 

Groepstherapieën, workshops, lezingen,... zijn het soort activiteiten waar ik energie van krijg. Stottertherapie gaat veel verder dan therapie in de praktijk. De gehele omgeving (ouders, broers, zussen, school, grootouders, verzorgers,..) wordt betrokken in het therapieproces. Want samen staan we zoveel sterker.

WAT ONDERSCHEID JOU VAN ANDEREN?

Wat mij onderscheidt van anderen is mijn grote dosis energie en enthousiasme. Ik vertrek iedere dag met een grote glimlach naar mijn werk! 

Opleidingen

 • Bachelor logopedie en audiologie 

 • European Clinical Specialization in Fluency Disorders 

 • Palin Parent-Child interaction

 • Restart-DCM 

Hi ik  ben Emma !

Als sinds ik een kind was, wist ik dat ik logopedist wou worden. Ik hou ervan om kinderen op een vrolijke en speelse manier te begeleiden. Ik ben een opwekt iemand met veel positieve energie, ik ben gedreven en hou van structuur. Ik oefen met veel passie en geduld dit beroep uit. 

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Van kleins af aan was ik al onbewust bezig met het analyseren van de spraak van anderen. Tijdens mijn opleiding begon ik me over articulatie nog meer en meer bewust te worden. Daarnaast vind ik het interessant om mensen met een mindere verstaanbaarheid, toch meer verstaanbaar te maken zonder de persoon zelf te veranderen. 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Wat ik het meest uitdagend vind aan mijn job is om na te gaan welke tactieken/methodes het meeste effect hebben op de persoon die op dat moment voor me zit. Door deze manier van werken leer ik elke dag nieuwe zaken en inzichten bij en wordt mijn job niet als statisch ervaren, maar als een levensechte leerschool. 

WAT ONDERSCHEID JOU VAN ANDEREN?
Gedrevenheid, doelgerichtheid en flexibiliteit zijn drie eigenschappen die mij volledig beschrijven. Ik hou er van om mezelf regelmatig bij te scholen, en aan deze kennis een persoonlijke ‘touch’ te geven. Ten slotte ben ik een echte dromer. Als ik iets wens in de toekomst, zal ik alle middelen gebruiken om dit te doen slagen. Lukt dit toch niet, blijft ik niet bij de pakken zitten en zoek ik naar andere manieren. 

Opleidingen

 • Bachelor logopedie en audiologie 

 • Studiedag selectief mutisme

 • Studiedag gebruik van DIAS en TIAS

 • Certificaat OMFT

 

Hi ik  ben Jana !

Als logopediste is het mogelijk om voor cliënten het verschil te maken. Dat maakt deze job ook zo leuk. Ik heb een groot hart voor kinderen. Hen helpen om de beste versie van zichzelf te worden, is een uitdaging die ik graag aanga. 

 

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Elk kind en elke persoon wil graag gehoord en begrepen worden. Taal is de manier om aan de buitenwereld te laten zien wie je bent en waar je voor staat. Kinderen die het hier moeilijk mee hebben ondersteunen, is wat ik het liefste doe. Ik hou van de individuele en persoonlijke aanpak die hiervoor nodig is. Zo krijgt elke cliënt therapie op zijn of haar maat. 

 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

De grote persoonlijke verschillen tussen alle cliënten zorgen ervoor dat je elke keer opnieuw samen op zoektocht kan gaan naar de beste aanpak. Wat voor de ene persoon werkt, werkt niet voor de andere. Samenwerking is hierbij heel belangrijk, en het is een uitdaging om samen op zoek te gaan naar wat werkt. Deze samenwerking is enorm belangrijk. 

 

WAT ONDERSCHEID JOU VAN ANDEREN?

Mijn aanpak pas ik steeds heel persoonlijk aan. Dankzij mijn empathie en aanvoelen probeer ik ervoor te zorgen dat iedereen zich thuisvoelt. Zo creëer ik een veilige omgeving om te kunnen leren. 

Opleidingen

 • Bachelor logopedie en audiologie 

 • Studiedag selectief mutisme

 • Studiedag eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen 

 
 

Hi ik  ben Marilyn !

Vanuit jaren dansen en dansles geven aan kinderen is mijn passie en interesse in het menselijk lichaam, beweging en vooral ook kinderen en hun motorische ontwikkeling gegroeid. Het samenbrengen van deze ervaringen en kennis vanuit de opleiding tot in de praktijk is een wens die uitkomt. Samen met elk kind een weg zoeken om samen het probleem aan te pakken, geeft mij veel voldoening. Ik behaalde een master in Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting pediatrie aan Universiteit Gent. Momenteel specialiseer ik me verder in Psychomotorische therapie bij kinderen.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Vanuit mijn stages bleek al heel snel dat ik het meeste voldoening haalde uit psychomotorische therapie. Het kind zien groeien en zelfzekerder worden is voor mij een grote drijfveer. Ik ben ervan overtuigd dat alles wat je met passie doet, je ook het beste doet. Daarom vind ik het boeiend om me toe te spitsen op deze specialisatie.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Ik zie het als een uitdaging om elk kind vanuit een hollistische visie te bekijken. Ik ben ervan overtuigd dat de beste resultaten behaald worden door het kind in zijn geheel te bekijken waarbij naast het motorische ook het psychische en de omgeving van het kind in rekening worden gebracht. Mijn doel is om door middel van een speelse aanpak en het centraal stellen van de noden en wensen van het kind zelf, ervoor te zorgen dat het kind met plezier naar de praktijk komt. 

WAT ONDERSCHEID JOU VAN ANDEREN?Door mijn gedrevenheid in combinatie met een groot empatisch vermogen zal ik steeds naar manieren en oplossingen blijven zoeken die het beste bij het kind passen. Het is belangrijk voor mij dat het kind het gevoel heeft er nooit alleen voor te staan en zich begrepen voelt. Samen zullen we er komen!

Opleidingen

 • Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen

 • Postgraduaat: psychomotorische therapie bij kinderen

Hi ik  ben Alice !

Als animator heb ik altijd een grote passie gehad voor kinderen. De liefde die je er van terugkrijgt is enorm! Deze passie en mijn drijfveer om anderen te helpen hebben geleid tot mijn Bachelor in de Logopedie. Mensen zien vooruitgaan en zien openbloeien is een prachtig deel van onze job!

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

In de nabije toekomst staat er een opleiding over stotteren op de planning. Ik word heel erg aangetrokken door dit onderwerp omdat het zich ook op psychologisch vlak afspeelt. De stotterbehandeling is er geen met een handleiding, en dat vind ik net interessant. 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Het meest uitdagende aan mijn job vind ik: samen met de cliënt werken aan zijn of haar doel en ervoor zorgen dat we hier stap voor stap geraken.Daarnaast is de mogelijkheid om te blijven leren en groeien ook een must! Stilstaan is namelijk achteruit gaan, en ik ga graag vooruit.

WAT ONDERSCHEID JOU VAN ANDEREN?

Mijn doorzettingsvermogen is een eigenschap die mezelf en anderen al door veel obstakels heen heeft geholpen. Lukt iets niet, geef ik niet op en probeer ik het eventueel op een andere manier. Daarnaast tracht ik met mijn enthousiasme en oprechtheid zowel kindjes als volwassenen zich thuis te laten voelen tijdens de therapieën!

Opleidingen

 • Bachelor logopedie en audiologie 

 • BanaBa Zorgverbreding en Remediërend Leren

 • Studiedag Multilingual Awareness and Multilingual Practices

 • Summer School - Een week vol boeiende lessen en workshops over Logopedie in Taiwan.

 • 2021-2022: European Clinical Specialization in Fluency Disorders

 

Hi ik  ben Mirte !

Het liefst doe ik dingen die echt een verschil maken, zowel voor jonge kinderen, als voor mensen met een beperking, adolescenten, … Ik zet me in voor verschillende doelgroepen. Hier haal ik veel energie en voldoening uit. 

 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Samen met het kind op zoek gaan naar een aangepaste, aangename vorm van therapie geven vind ik een leuke uitdaging. Verder wil ik elke sessie geïndividualiseerd voorbereiden, zodat deze steeds op maat van het kind is en het kind centraal staat.  

 

WAT ONDERSCHEID JOU VAN ANDEREN?

Ik ga graag op zoek naar een aangename manier van therapie geven waarbij het leervermogen op een positieve manier gestimuleerd wordt. Ik wil er telkens voor zorgen dat een therapiesessie voor het kind niet aanvoelt als ‘therapie volgen’. Het is mijn doel om het kind veel bij te leren zonder dat hij het gevoel heeft dat het weer op de schoolbanken zit. 

Opleidingen

 • Bachelor logopedie en audiologie