Ik ben kinesitherapeut. Deze keuze is voortgekomen uit een passie voor sport en bewegen, het menselijk lichaam en gezondheid. Ik ben er van overtuigd dat iedereen sterker en beter kan worden. Patiënten behandelen is slechts een deel van ons werk. Hen nadien zelf actief aan de slag zien gaan met aangepaste oefeningen, dat is wat ons werk zo fantastisch maakt. Ik zal zorgen voor dat klein, extra duwtje in de rug!

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Naast algemene kinesitherapie, manuele therapie, oefentherapie en sportkinesitherapie start ik huidig academiejaar met de postgraduaat manuele therapie aan de Universiteit Gent. Ik heb dan ook een enorme interesse en leergierigheid om mijn manuele vaardigheden als toekomstig manueel therapeut verder te ontwikkelen. De afwisseling en combinatie binnen de praktijk zal zorgen voor een meer gevarieerde aanpak op maat. 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Elke patiënt en elke klacht is verschillend en uniek, gaande van jong tot oud, van de verschillende fases binnen de revalidatie, van pre- tot postoperatief,… Dit vereist een individuele aanpak die gericht wordt naar het doel van elke patiënt. Ik vind het dan ook uitdagend om te zoeken naar deze aanpak waarin de patiënt centraal staat en waar we samen volledig achter staan. Met elke patiënt ga ik op zoek naar de belangrijkste doelen in zijn of haar revalidatie. Het bereiken van deze doelen geeft me enorm veel voldoening waardoor ik elke dag met veel enthousiasme in de praktijk klaarsta. Mijn grootste doel is de patiënt opnieuw controle doen krijgen over zijn of haar klacht door middel van beweging!

 

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Als ‘kleine’ perfectioniste met de nodige dosis gedrevenheid en passie voor het helpen revalideren van patiënten zal ik naar therapiëen en aanpakken zoeken die het best aansluiten bij de patiënt zelf. Zelf ben ik ook graag sportief bezig, wat maakt dat ik graag mensen aanzet tot een gezond bewegingspatroon. 

 

Opleidingen

·       Taping (2021)

·       Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie: musculoskeletale aandoeningen en sport – Uantwerpen (2021-2022)

·       Postgraduaat Manuele Therapie – Ugent (2022-2023)

Sofie Van Drom kinesist

Hi ik  ben Sofie !

"Ik ben graag creatief bezig in mijn vrije tijd, maar steek ook graag creativiteit in mijn oefeningen doorheen de dag."