top of page

Taboes doorbreken omtrent seksualiteit, relaties en intimiteit, zullen we daarmee beginnen? 

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Seksualiteit is een complex fenomeen maar zo fascinerend! Om het te kunnen begrijpen moeten we rekening houden met biologische, psychologische, sociale factoren die elks hun invloed uitoefenen op ons seksueel functioneren en onze beleving ervan. Seks en intimiteit maakt deel uit van ons bestaan en velen ervaren het als prettig en toch.. Soms gaat het al eens mis, voelt iets aan als ‘niet normaal’, voelen we ons kwetsbaar tegenover onze partner, zijn we onzeker over ons lichaam, ervaren pijn of hinder.

Mijn opdracht bestaat erin de situatie samen met jou (en je partner) te doorgronden en positief om te buigen met het oog op meer seksuele tevredenheid en een hogere levenskwaliteit.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Binnen mijn vakdomein gaan problemen vaak gepaard met schaamte en onzekerheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat mensen vaak lang wachten vooraleer ze de stap zetten naar een seksuoloog. De tijd die nodig is om uit je comfortzone te stappen, de aard van een probleem, je eigen veerkracht, de context waarin je leeft, maakt iedere casus uniek. Er bestaat geen ‘one-size-fits-all’ benadering voor seksuele disfuncties of bezorgdheden en dat maakt deze job heel boeiend en tevens verrijkend voor mezelf.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Moeilijkheden die ons pad kruisen probeer ik verteerbaar te maken met een vleugje humor. Het lijkt misschien een vreemd gegeven of atypisch in therapie. Onderzoek bevestigt nochtans de positieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gemoedstoestand. Als voorstander van deze strategie geloof ik sterk dat humor percepties kan beïnvloeden, gedragsverandering kan bewerkstelligen, spanning en stress doen afnemen mits een veilige omgeving waar respect en empathie gewaarborgd zijn.

 

IMG_4236_edited.jpg

Opleidingen

Master in de seksuologie

Hi ik  ben Tessa !

"Het mag allemaal wat vrijer en wilder, niks mis met een hoekje af"
bottom of page