Sinds mijn tienertijd probeerde ik het ene na het andere dieet uit waarbij ik steeds gewicht verloor en nadien weer bijkwam. Ergens rond die tijd besloot ik diëtiste te worden omdat ik anderen wilde helpen die hetzelfde meemaakten als ik. Het geeft mij echt energie wanneer ik iemand kan helpen bij het loslaten van de dieetmentalieteit en op weg naar een gezondere levensstijl.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Ik ben een gepassioneerde anti-dieet diëtiste en helemaal voor intuïtief eten. Ik zet me af tegen de dieetcultuur die focust op uiterlijk en niet op (innerlijke) gezondheid. Met intuïtief eten wil ik je weer naar jezelf en je eigen noden brengen. Wat een veel beter resultaat geeft dan het tijdelijk volgen van een dieet of schema van een diëtist.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Ervoor zorgen dat mijn begeleiding echt aansluit bij de cliënt. Ik wil ervoor zorgen dat de gezondere levensstijl waar we naartoe werken echt de jouwe wordt. Zien dat een nieuwe levensstijl helemaal bij een cliënt past en dat er nieuwe gewoontes worden gevormd geeft mij super veel voldoening!

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Bij mij krijg je geen dagschema’s met wat je wel en niet kan eten of dieetregels om te volgen en ik zal je ook niet vertellen dat je favoriete koekjes een no-go zijn. 

 

Als gecertificeerde Bodi Posi Diëtiste begeleid ik je op een gewichtsneutrale manier, wat wil zeggen dat ik je niet zal wegen maar de focus verleg naar hoe gelukkig jij je voelt bij jouw levensstijl (en dat op vlak van voeding en mentale en fysieke gezondheid). 

Melissa Meersman.heic

Opleidingen

  • Bachelor voedings- en dieetkunde

  • Bodiposi diëtiste

Hi ik  ben Melissa !