top of page

Ik zeg al van kleins af aan dat ik met kinderen wil werken. Het blijkt nu alleen niet als ‘juf’ te zijn, maar als logopedist. Het geeft me veel voldoening om kinderen dat duwtje in de rug in hun ontwikkeling te kunnen geven. Ik werk heel graag met (jonge) kinderen met taal- en leerstoornissen. Verder ga ik me ook specialiseren in het begeleiden van baby’s en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen.

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Tijdens mijn stage in het Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) was het heel fijn om met diagnostiek van taal, spraak en communicatieve vaardigheden bij jonge kinderen bezig te zijn. Daaruit is mijn interesse in vroege taalontwikkeling en -stimulering gegroeid. Taal- en communicatiemoeilijkheden kunnen iemand erg belemmeren in het vlot participeren in onze samenleving. Het is van groot belang dat ieder kind zich begrepen voelt en zich kan uitdrukken.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Ieder kind ontwikkelt op zijn eigen tempo en heeft andere noden. Ik zie het als een uitdaging om in te spelen op ieders kwaliteiten en interesses. Het vereist telkens een andere manier van aanpak en dat maakt de job zeer gevarieerd. Ik vind het daarnaast belangrijk dat de kinderen zich goed voelen tijdens de therapie. Het geeft me energie als ik het kind zie evolueren. Ik ben erg gemotiveerd om gezamenlijk resultaat te boeken.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Mijn leergierigheid en gedrevenheid zorgen ervoor dat ik me graag bijschool en snel een handboek vastneem om mijn therapie te optimaliseren. Ik blijf niet snel bij de pakken zitten. Als iets niet loopt zoals ik gehoopt had, zoek ik naar oplossingen. Het belang en de noden van het kind staan steeds centraal in mijn therapie en aanpak. Ik wil mijn cliënten steeds op de best mogelijke manier hulp bieden.

 

Mijn visie: “Alles wat je aandacht geeft, groeit”

 

Opleidingen

  • Master in de logopedische en audiologische wetenschappen (afstudeerrichting logopedie) – KU Leuven (2022)

  • It Takes Two to Talk® Hanen Certificeringsworkshop (2022)

IMG_3957.JPG

Hi ik  ben Jolien !

'"'Pasta: een lekker bord pasta zou me iedere dag kunnen bekoren! "
bottom of page