top of page

Hi, ik ben Pauline!

 

Ik ben 26 jaar en in 2019 afgestudeerd als klinisch psycholoog te KU Leuven. 

 

Hoe staat het mentaal, fysiek en lichamelijk welbevinden met elkaar in interactie? Hoe vinden interacties tussen koppels, familie, vrienden en collega’s plaats en waar loopt het soms wel eens mis? Hoe kan ik als klinisch psycholoog een meerwaarde zijn voor mensen zowel individueel als in hun omgeving? Dit zijn vragen die mij dagelijks bezig houden. Als psycholoog vind ik het belangrijk problemen op een holistische manier te benaderen. Zo zoeken we samen naar alle facetten die een invloed hebben op jouw functioneren. 

 

Bij mij kan je terecht voor een breed gamma aan moeilijkheden. Ik focus me graag op relatievragen, problemen binnen de gezinssfeer, zelfzekerheidsproblemen, problemen rond voeding, verwerkingsproblematieken rond ingrijpende gebeurtenissen, identiteitsproblemen en stressproblematieken. 

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Volgens mij is ‘je verbonden voelen’ met anderen - specifiek je naasten - één van de belangrijkste ingrediënten in het leven om gelukkig te zijn. Maar wat als er hier iets misloopt? Wat als je je niet geapprecieerd voelt? Graag ga ik samen met jou op zoek hoe je uit deze negatieve spiraal kan geraken van ruzie, verdriet en onzekerheid. 

 

Daarnaast vind ik de wereld van de voedingspsychologie enorm interessant. Bovendien is dit een nieuwe tak binnen de psychologie, die in Nederland al een enorme opmars kent. 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Elke persoon, iedere aanvraag en iedere situatie is verschillend. Binnen een vijfjarige opleiding psychologie leer je de handvaten om mensen verder te helpen. In praktijk word je echter voortdurend uitgedaagd nieuwe oplossingen en perspectieven te blijven zien. Je zal nooit het gevoel hebben volledig bijgeschoold te zijn. Hierdoor noem ik mezelf graag de eeuwige student. 

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Bij mij kom je niet langs voor een puur klinisch gesprek. Ik vind het belangrijk een gezellige warme sfeer te creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Op deze manier wil ik op een laagdrempelige manier alles bespreekbaar maken. 

 

Tot slot, zou ik mezelf omschrijven als een erg enthousiast, warm en gemotiveerd persoon. Iemand met een gezonde portie empathie en iemand die altijd klaar staat om te helpen waar mogelijk. In de eerste sessie starten we met een kennismakingsgesprek met als doel de reden tot aanmelding te achterhalen. Hierna kunnen we samen overlopen welke stappen we verder nemen telkens met het oog dat jij je comfortabel voelt. Indien je reeds de nodige energie hebt om verder te gaan na het eerste gesprek, des te beter! Dan ben ik blij dat ik je daar alvast bij geholpen heb.

 

IMG_4096.JPG

Opleidingen

  • Master - Klinische Psychologie (KU Leuven)

Hi ik  ben Pauline !

bottom of page