top of page

Ik ben logopedist en stottertherapeut en ik behandel zowel kinderen als volwassenen. Als team zorgen we er samen voor dat je alles kan bereiken wat je wil binnen je eigen mogelijkheden. Samen gaan we uitdagingen aan en bereiken we jouw doelen!

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Ik koos voor de specialisatie stotteren omdat er in mijn nabije omgeving een aantal personen zijn die stotteren. Ik geraakte er sterk door geboeid en wou mij hier graag in verdiepen. Het geeft mij voldoening om verschillende redenen: ouders te ondersteunen in de omgang met hun kind dat stottert, om kinderen zelfzekerder te zien worden in het spreken, om volwassenen openlijker te leren spreken en hun competentiegevoel te laten toenemen.

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Om elk kind of elke volwassene te leren kennen op verschillende vlakken en om probleemsituaties en hun samenhang in kaart te brengen en deze aan te pakken tijdens stottertherapie. Het is vaak een complex geheel waarbij samenwerking met iedereen die in contact staat met het kind of de volwassene (ouders, grootouders, school, vriend/vriendin, werkgever, ..) nodig is. Dit draagt namelijk bij tot een betere behandeling.

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Tijdens het postgraduaat Stottertherapie, heb ik veel bijgeleerd over de omgang met kinderen (zoals het begrijpen van hun gedrag en hoe je hier best op kan inspelen). Tijdens mijn therapieën werk ik graag met spelletjes en humor. Het is belangrijk dat kinderen en volwassenen zich op hun gemak en veilig voelen tijdens de therapie.

Opleidingen

  • Master in de Logopedische en Audiologische Wetenschappen (KU Leuven)

  • Studiedag Com@Modem (Thomas More)

  • Opleiding Specialisatie stottertherapie (CIOOS)

  • Studiedag Beginnende en gevorderde spellingsmoeilijkheden remediëren op het niveau van de volledige lagere school

  • Studiedag Selectief mutisme, handvaten bij extreme praatangst.

IMG_3953.JPG

Hi ik  ben Iris!

"Bijna elke dag heb ik wel een boek bij mij. Ik ben graag bezig met zelfontwikkeling en levenslang leren."
bottom of page