TEAM > KATHLEEN GILLIS

Na mijn 25 jaar ervaring in het behandelen en begeleiden van kinderen en baby ’s op het vlak van leer- gedrag-, houdings- en ontwikkelingsproblemen, kan ik nu wel zeggen dat ik mijn passie volledig heb gevolgd en dat ik veel voldoening krijg in datgenen wat ik doe.

 

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Vanaf het begin in mijn loopbaan, maar eigenlijk zag ik dat al gedurende mijn studies, haalde ik het meeste plezier en het beste resultaat door mijn aanpak van allerhande klachten bij baby ’s en kinderen. Het ging eigenlijk vanzelf, gewoon goed voelen en daarbij volgen wat je voelt… 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Kinderen en baby’s kunnen hun klachten nog niet verbaal uiten, hun lichaam geeft een eerlijke reactie over wat er scheelt. Je laat je niet misleiden doordat de (volwassen) patiënt zegt, het doet hier of daar pijn, maar voelt eerlijk naar de spanning, reacties van het lichaam en door mijn ervaring heb ik geleerd dit duidelijk te detecteren en pak zo het basisprobleem aan. Elke problematiek wordt door mij vanuit de embryologie, de basis dus, bekeken. 

 

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Ik ben erg gedreven en nieuws- leergierig, ik ga samen met de ouders precies op zoek naar  waarom je kind op een bepaalde manier reageert, waarom hij bepaalde zaken niet oppikt, wat de oorzaak is van de hoofd- of buikpijnklachten,… Dat kan namelijk bij iedereen een totaal andere reden hebben.

Kathleen.jpeg

Opleidingen

 • Kinesitherapie

 • Bobath

 • Sherborne

 • Kritische Ontwikkelingsbegeleiding

 • Innovative Embryonal Integrated Therapy,
  ontwikkeld vanuit de osteopathie, heeft me geleerd om diepgaand en eerlijk naar de reacties van het lichaam te leren voelen, testen en behandelen.

  Door deze verschillende scholingen worden ontwikkelingsmoeilijkheden bekeken vanuit het inzicht dat deze een lichamelijke oorzaak hebben. Deze behandelwijze biedt hulp bij o.a. huilbaby’s, klachten betreft de spijsvertering (darmkrampen, reflux, …) lees- spelling- en rekenproblematiek, automatisatie-problemen, faalangst, slaap- zindelijkheid- motorische problemen, hoofd-buik-rugklachten,…
  Hiernaast blijft orthopedische problematiek (fracturen, verstuikingen, …) aan de orde van de dag bij mij als kinderfysiotherapeut.

Hi ik  ben Kathleen !