top of page

Hi ik  ben Evelien !

​Iedereen wordt in het leven geconfronteerd met negatieve emoties, moeilijke situaties en relaties. Ze kunnen ons uit balans halen, zowel emotioneel als lichamelijk. Als klinisch psycholoog met een specialisatie in de neuropsychologie begeleid ik (jong)volwassenen die kampen met lichte tot milde psychische klachten. In de praktijk richt ik me op een breed spectrum aan thema’s en problematieken. Onder meer stress (acuut en chronisch), piekeren, stemmingsproblemen, angsten, psychosomatische klachten, slaapmoeilijkheden, rouw, laag zelfbeeld, perfectionisme,...

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

De connectie tussen lichaam en geest heeft me altijd geboeid omdat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo zal bijvoorbeeld stress een weerslag hebben op ons emotioneel welzijn maar ook op ons lichamelijk functioneren. Bovendien ben ik me ervan bewust dat onze huidige maatschappij veel van ons verwacht, aan een snelheid waaraan niet iedereen kan aan voldoen. Met als gevolg dat steeds meer mensen zich aanmelden met emotionele moeilijkheden en de hulp inroepen van een klinisch psycholoog. 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Het werken met verschillende doelgroepen en leeftijden. Vanuit jouw hulpvraag zal er een begeleiding op maat worden opgestart. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou het beste werkt, op jouw tempo. 

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

De stap naar een psycholoog zetten vergt moed. Ik vind het daarom belangrijk om als psycholoog toegankelijk te zijn en een laagdrempelige zorg aan te bieden. 

 

Door middel van individuele gesprekstherapie wordt elke klacht, zorg of moeilijkheid bespreekbaar gemaakt. Vanuit een cliëntgericht kader met de nodige echtheid en empathie. Er wordt veel belang gehecht aan het zich veilig voelen om te kunnen praten. Hierbij staat vertrouwen centraal.

 

Vanuit mijn werkervaring binnen een revalidatiesetting ben ik verder vertrouwd met neuropsychologische problematieken. Ook cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), neurologische aandoeningen en chronische pijn zijn welkom. Tot slot kunnen de ervaren cognitieve klachten (geheugen, aandacht, concentratie, planningsvermogen, time-management…) nader worden bekeken. 

 

Aarzel niet om mij te contacteren. Maak gerust een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Nadien kan het traject verder worden besproken.

Opleidingen

  • Master in de Klinische Psychologie (Vrije Universiteit Brussel)

  • Professionele bachelor Toegepaste Psychologie (Thomas More, Antwerpen)

  • Permanente vorming in de Klinische Neuropsychologie i. o. (Katholieke Universiteit Leuven)

Evelien Brits
“Mij vind je geregeld met een boek, noem me gerust leergierig”.
bottom of page