Als sinds ik een kind was, wist ik dat ik logopedist wou worden. Ik hou ervan om kinderen op een vrolijke en speelse manier te begeleiden. Ik ben een opwekt iemand met veel positieve energie, ik ben gedreven en hou van structuur. Ik oefen met veel passie en geduld dit beroep uit. 

WAAROM DEZE SPECIALISATIE?

Van kleins af aan was ik al onbewust bezig met het analyseren van de spraak van anderen. Tijdens mijn opleiding begon ik me over articulatie nog meer en meer bewust te worden. Daarnaast vind ik het interessant om mensen met een mindere verstaanbaarheid, toch meer verstaanbaar te maken zonder de persoon zelf te veranderen. 

WAT VIND IK UITDAGEND AAN MIJN JOB?

Wat ik het meest uitdagend vind aan mijn job is om na te gaan welke tactieken/methodes het meeste effect hebben op de persoon die op dat moment voor me zit. Door deze manier van werken leer ik elke dag nieuwe zaken en inzichten bij en wordt mijn job niet als statisch ervaren, maar als een levensechte leerschool. 

WAT ONDERSCHEIDT JOU VAN ANDEREN?

Gedrevenheid, doelgerichtheid en flexibiliteit zijn drie eigenschappen die mij volledig beschrijven. Ik hou er van om mezelf regelmatig bij te scholen, en aan deze kennis een persoonlijke ‘touch’ te geven. Ten slotte ben ik een echte dromer. Als ik iets wens in de toekomst, zal ik alle middelen gebruiken om dit te doen slagen. Lukt dit toch niet, blijft ik niet bij de pakken zitten en zoek ik naar andere manieren. 

Emma Vandeperre logo

Opleidingen

  • Bachelor logopedie en audiologie 

  • Studiedag selectief mutisme

  • Studiedag gebruik van DIAS en TIAS

  • Certificaat OMFT

Hi ik  ben Emma !

“Elke dag sta ik op met als eerste vraag; welke bril zal ik vandaag nemen?”